De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wilt u natuurlijk liever niet meemaken.
Helaas is de zomervakantie een populaire periode voor inbrekers. De kans op een inbraak is in de zomermaanden ongeveer 25 procent groter dan in de andere maanden van het jaar. Het lukt inbrekers ook vaak om spullen buit te maken; meer dan 75 procent van de inbraakpogingen slaagt.
Tips en tricks
Wilt u met een gerust hart op vakantie? Dan hebben wij een aantal belangrijke tips om inbrekers buiten de deur te houden.
- Om te beginnen met de open deur: sluit uw huis goed af voor vertrek. Dan gaat het natuurlijk om de voor- en achterdeur, maar ook om schuurtjes, dakramen en kleine klapraampjes.
- Zorg voor goede buitenverlichting. Een lamp met een sensor zorgt ervoor dat mensen op de oprit of bij de voordeur letterlijk in de schijnwerpers staan. Dat willen inbrekers natuurlijk niet.
- Snoei de bomen en struiken in uw tuin. Zo kunnen inbrekers minder makkelijk ongezien door uw tuin bewegen.
- Zet ‘hulpmiddelen’ zoals containers weg. Dergelijke spullen kunnen door inbrekers als hulpmiddel worden gebruikt om makkelijker op het dak of over een schutting te klimmen.
- Installeer een timer voor uw lampen zodat deze automatisch aan en uit gaan.
- Vraag uw buren, familieleden of vrienden om af en toe de post op te rapen en de gordijnen open en dicht te doen. Zo valt het minder op dat er niemand thuis is.
- Hebt u een oprit? Dan kunt u uw buren vragen om af en toe hun auto op uw oprit te zetten.
- Als aanvulling daarop: parkeer uw caravan of camper niet te lang voor het huis. Daarmee laat u aan inbrekers weten dat u van plan bent om te vertrekken.
- Zet geen berichten over uw vakantie op social media.
De verzekering
Is er toch ingebroken? Dan biedt de inboedelverzekering uitkomst. De inboedelverzekering vergoedt zowel de gestolen spullen als de schade door de inbraak. De exacte regels kunnen per verzekeraar verschillen, bijvoorbeeld tuinmeubelen worden niet door elke verzekeraar vergoed.
Informeer ons meteen
Het is belangrijk dat u een inbraak zo snel mogelijk aan ons laat weten. Dan kunnen wij de afhandeling voor u in gang zetten. Daarnaast moet u altijd aangifte doen bij de politie, de verzekeraar wil bij een schadeclaim namelijk een bewijs van uw aangifte zien. Daarnaast kijkt de verzekeraar of u er alles aan hebt gedaan om een inbraak te voorkomen.
Hebt u vragen over de inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met persoonlijk advies en wensen u alvast een fijne vakantie.